Lef om te leren!

12-6-2019
Vandaag was de dag van de examenuitslag. We feliciteren alle leerlingen die geslaagd zijn van harte! Voor alle leerlingen die nog kunnen slagen via een herexamen: veel succes!
27-5-2019

Afgelopen zaterdag is Pieter van Aalst, leerling uit klas 1C, Brugklas Voorleeskampioen van 2019 geworden na de spannende landelijke finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! De finale werd voor de achtste keer gehouden in Podium Hoge Woerd in De Meern bij Utrecht. Elf finalisten streden om de landelijke titel. Pieter won zowel de jury- als de publieksprijs. Hij las voor uit het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Wij feliciteren Pieter van harte met deze coole prestatie!

22-5-2019
Afgelopen zondag was de Loop Leeuwarden, een jaarlijks terugkerend hardloopevenement, waaraan ook 52 leerlingen en 7 collega’s van onze school deelnamen. Hier leest u het enthousiaste verslag van een van de deelnemende leerlingen, Aniek Hansma uit klas 4C.
8-5-2019
Op zondag 28 april jl. zijn in de Vrijheidswijk van Leeuwarden drie straatnamen van verzetsmensen onthuld. Onder grote belangstelling heeft Elbrich Stoer, leerlinge uit klas 3C, haar verzetsgedicht "Wees een vonk" voorgedragen en de dichtprijs gewonnen. Zij ontving hiervoor een cadeaubon en een grote bos bloemen van de organisatie. Ook wij feliciteren Elbrich van harte met deze mooie prestatie!
18-4-2019
Woensdagavond 17 april heeft Pieter van Aalst uit klas 1C de eerste plaats behaald bij de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2me. Hij nam het op tegen negen andere kandidaten uit Friesland. Met zijn verhaal van Toon Tellegen over de Eekhoorn die een taart bakt, wist hij de winst binnen te slepen. Zaterdag 25 mei zal hij optreden in de landelijke finale in Utrecht.
16-4-2019
Er is al enige tijd toenadering tussen CVO-NF (het bestuur van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, CSG Comenius en CSG Ulbe van Houten) en AMS in Franeker. De bestuurders zijn in gesprek en in februari hebben de beide raden van toezicht elkaar ontmoet.
15-4-2019
Een bijzondere prestatie van de 17-jarige Floor Beks uit de zesde klas. Zij haalde een zilveren medaille op de Europese Wiskunde Olympiade voor meisjes in Oekraïne. Van harte gefeliciteerd Floor!
1-4-2019
Janke de Vries en Lisanne Ledegang, leerlingen uit klas 6, hebben vrijdag 29 maart de Marie Lokeprijs (beste profielwerkstuk in de alfacategorie) van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen.
25-3-2019
‘In welke tragedie van welke schrijver roept de vrouwelijke hoofdpersoon dat zij liever driemaal deelneemt aan een veldslag, dan eenmaal een kind te baren?’ Als je in staat bent deze vraag te beantwoorden met het juiste antwoord, de ‘Medea’, dan ben je een volwaardige kandidaat voor de finale van de Grote Ken je Klassiekenquiz.
10-3-2019

Een verlaging van de stemgerechtigde leeftijd naar zestien jaar en een app waarmee leerlingen vervoer naar school kunnen regelen. Deze onderwerpen kwamen onder meer aan de orde in het scholierendebat op 8 maart op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé.

Pagina 1 van 11Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste