Lef om te leren!

18-4-2019
Woensdagavond 17 april heeft Pieter van Aalst uit klas 1C de eerste plaats behaald bij de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2me. Hij nam het op tegen negen andere kandidaten uit Friesland. Met zijn verhaal van Toon Tellegen over de Eekhoorn die een taart bakt, wist hij de winst binnen te slepen. Zaterdag 25 mei zal hij optreden in de landelijke finale in Utrecht.
16-4-2019
Er is al enige tijd toenadering tussen CVO-NF (het bestuur van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, CSG Comenius en CSG Ulbe van Houten) en AMS in Franeker. De bestuurders zijn in gesprek en in februari hebben de beide raden van toezicht elkaar ontmoet.
15-4-2019
Een bijzondere prestatie van de 17-jarige Floor Beks uit de zesde klas. Zij haalde een zilveren medaille op de Europese Wiskunde Olympiade voor meisjes in Oekraïne. Van harte gefeliciteerd Floor!
1-4-2019
Janke de Vries en Lisanne Ledegang, leerlingen uit klas 6, hebben vrijdag 29 maart de Marie Lokeprijs (beste profielwerkstuk in de alfacategorie) van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen.
25-3-2019
‘In welke tragedie van welke schrijver roept de vrouwelijke hoofdpersoon dat zij liever driemaal deelneemt aan een veldslag, dan eenmaal een kind te baren?’ Als je in staat bent deze vraag te beantwoorden met het juiste antwoord, de ‘Medea’, dan ben je een volwaardige kandidaat voor de finale van de Grote Ken je Klassiekenquiz.
10-3-2019

Een verlaging van de stemgerechtigde leeftijd naar zestien jaar en een app waarmee leerlingen vervoer naar school kunnen regelen. Deze onderwerpen kwamen onder meer aan de orde in het scholierendebat op 8 maart op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé.

6-3-2019

Dinsdag 5 maart vond de regioronde van de voorleeswedstrijd Read2me plaats. Onze school werd vertegenwoordigd door Pieter van Aalst uit klas 1C. Hij was in de voorrondes op school als winnaar uit de bus gekomen en wist hier ook glansrijk de eerste plaats te behalen.

25-2-2019
De lijsttrekkers van de twee grootste partijen in de provinciale staten gaan in debat met scholieren van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Leerlingen van de bovenbouw zullen Sander de Rouwe (CDA) en Marijke Roskam (PvdA) aan de tand voelen.
13-2-2019

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari hebben 20 leerlingen uit klas 3 meegedaan aan de uitwisseling met twee scholen in Duitsland. Vijftien leerlingen stonden op de lijst om naar Leer te gaan en vijf leerlingen zijn naar Nordhorn geweest.

11-2-2019

Afgelopen maandag, 4 februari 2019, was de Friese voorronde in het Provinciehuis in Leeuwarden. Het was een zeer leerzame en plezierige dag. We hebben gedebatteerd over o.a. de volgende stellingen:

Pagina 1 van 11Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste