Lef om te leren!

15-2-2019

Het schoolorkest van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé speelt samen met Leeuwarder Bachvereniging en Vocaal Ensemble op zondag 3 maart om 15.00 uur in het Koepeltheater, Vredeman de Vriesstraat 24A te Leeuwarden. Het betreft een uitdagend, gevarieerd en interessant programma. U bent van harte uitgenodigd!

13-2-2019

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari hebben 20 leerlingen uit klas 3 meegedaan aan de uitwisseling met twee scholen in Duitsland. Vijftien leerlingen stonden op de lijst om naar Leer te gaan en vijf leerlingen zijn naar Nordhorn geweest.

11-2-2019

Afgelopen maandag, 4 februari 2019, was de Friese voorronde in het Provinciehuis in Leeuwarden. Het was een zeer leerzame en plezierige dag. We hebben gedebatteerd over o.a. de volgende stellingen:

4-2-2019
Het jaarlijkse benefietconcert, georganiseerd door het schoolorkest van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, heeft op 1 februari meer dan € 1.000,00 opgebracht voor het goede doel: Musicians without Borders. In totaal 115 bezoekers konden genieten van optredens van het schoolorkest en diverse andere acts. Ook de traditionele taartenveiling was weer een succes.
21-1-2019

Dit jaar zijn het Masterskip de Wylde Swan en het Beyers Naude exact vijf jaar aan elkaar verbonden. Op dit moment hebben we een leerling uit klas 5 aan boord. Zij heeft de oversteek over de Atlantische Oceaan meegemaakt en vaart nu in het Caribisch gebied. Aan boord volgt zij onderwijs en leert aan de hand van de praktijk aan boord en tijdens de excursies. Over enkele weken wordt ze afgelost door een andere vijfdeklasser. Daarmee komt de teller van het aantal leerlingen dat zich heeft gewaagd aan dit onvergetelijke avontuur voor onze school te staan op maar liefst 14 leerlingen!

17-1-2019

Deze week verscheen het jaarlijkse Elsevieronderzoek naar de beste scholen in Nederland. Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé is in dit onderzoek, evenals vorig jaar, naar voren gekomen als beste vwo-school van Friesland. Daar zijn we wederom erg trots op.

Voor het onderzoek vergelijkt Elsevier scholen op 4 onderdelen: onderwijspositie, onderbouwsnelheid, bovenbouwsucces en examenresultaten.

15-1-2019

Op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé kun je meedoen aan de Cambridge Class. In deze klas volg je het Cambridge University Certificate programma voor het vak Engels. Je wordt opgeleid voor het FCE-examen (First Certificate of English) en het CAE-examen (Certificate of Advanced English). Deze examens vinden plaats in klas 3 en 5. Om je voor te bereiden, krijg je extra uren Engels en zit je in de klas met leerlingen die hetzelfde programma volgen.

21-12-2018
Op de vroege ochtend van 21 december werden leerlingen en medewerkers van onze school verwelkomd met kerstliederen, gespeeld door enkele leden van het schoolorkest. Na de kerstviering in de Kurioskerk is de kerstvakantie begonnen. 
20-12-2018
Op Sneon 15 desimber hat Mare de Jong it Ferstival wûn yn de kategory Starters. Benthe de Jong hie de twadde priis by de Toppers en Hannah Marije Vlieg de twadde priis by de trochsetters.
28-11-2018
Het is nu mogelijk voor leerlingen om zich via de website in te schrijven voor voorstellingen in het kader van het muzecoördinaat. De eerste voorstellingen zijn op 6 (klas 4, 5 en 6) en 7 (klas 3) december. Schrijf je snel in via deze link.
Pagina 1 van 10Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste