Lef om te leren!

17-2-2017
Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari hebben 25 leerlingen uit klas 3 meegedaan aan de uitwisseling met twee scholen in Duitsland. Elf leerlingen stonden op de lijst om naar Nordhorn te gaan en veertien leerlingen zijn naar Leer geweest.
14-2-2017
CGBN in love..............
5-2-2017
​De natuurkundeolympiade is een internationale wedstrijd in de natuurkunde, voor leerlingen uit de bovenbouw van de middelbare school. Natuurkundige kennis en inzicht in een breed scala aan onderwerpen worden op de proef gesteld met veelal conceptuele vraagstukken.
5-2-2017
Het benefietconcert heeft € 1720,- opgebracht. Dit is een mooi resultaat. We kijken terug op een geslaagde avond.
30-1-2017

In december wonnen drie van onze vijfdeklassers de regionale voorronde van de EUSO, de European Union Science Olympiad. Nu namen ze deel aan de nationale eindronde, die gehouden werd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Twee dagen lang, een vrijdag en een zaterdag hielden ze zich bezig met experimenten op het vakgebied van de biologie, de natuurkunde en de scheikunde.

30-1-2017

We zijn enorm trots dat Rients Oppewal, Mischa Hofman, Hendrik Willemsen en Koen van der Heijden op zaterdag 30 januari derde zijn geworden bij de regionale voorronde van de Grote Ken je Klassiekenquiz in Tresoar. Zij hebben daarmee een finaleplaats verdiend in de landelijke finale op 10 maart a.s. bij het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden.

24-1-2017
Ieder jaar organiseert het schoolorkest een benefietconcert voor een goed doel. De opbrengst zal dit jaar ten goede komen aan het schoolorkest zelf. Omdat het orkest 17,5 jaar bestaat en Johanna Oudejans inmiddels 12,5 jaar dirigent is, is dit een goed moment om  een benefiet-/jubileumconcert te organiseren. 
24-1-2017

Deze week is het jaarlijkse Elsevieronderzoek naar de kwaliteit van scholen gepubliceerd. Het CGBN wordt in dit onderzoek, dat is gebaseerd op gegevens van de inspectie, als 'goed' beoordeeld. Dit is de hoogste score voor vwo in Friesland. We zijn erg trots op dit resultaat!

23-1-2017

Afgelopen vrijdag was de uitreiking van de onderwijsprijs (provinciale ronde). Het project Soundwalk heeft de tweede prijs gekregen! Gedeputeerde Sander de Rouwe reikte op 20 januari 2017 de prijs uit in het provinciehuis in Leeuwarden. De prijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen.

19-1-2017
Hoe is het om te werken in een laboratorium? Dat is nuttig om te ervaren als je bijna je profiel gaat kiezen. De derde klas deed daarom mee aan een Waterlabdag bij Wetsus. De leerlingen voerden allerlei experimenten uit, veelal in competitievorm. Echt onderzoek vraagt geduld en creativiteit... maar is ook bijzonder interessant.
Pagina 10 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  Volgende   Laatste