Lef om te leren!

20-9-2018

Na de feestelijke uitreiking op 20 september van het CAE (Cambridge Advanced English) certificaat aan de leerlingen van 6CUC, was het op 1 oktober de beurt aan de leerlingen van klas 4CUC om hun FCE (First Certificate English) te ontvangen. Zowel in klas 4 als in klas 6 zijn alle CUC-leerlingen geslaagd. Jullie hebben het heel goed gedaan, we zijn trots op jullie!

18-9-2018
Pesten, praat erover! In de week tegen pesten is dat de boodschap aan leerlingen, medewerkers en ouders van onze school. Tijdens introductieactiviteiten, mentorlessen, dagopeningen of gewoon tijdens de normale lessen wordt op deze manier gewerkt aan een positieve sfeer in de klas.
18-9-2018
Het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé biedt leerlingen de mogelijkheid om een officieel Cambridge English certificaat te behalen. In klas 3 kunnen de leerlingen examen doen op het 1e niveau, in klas 5 op het 2e niveau. De organisatie achter het Cambridge English certificaat heeft de school nu beloond met het toekennen van het officiële predicaat Cambridge Preparation Centre aan onze school. Een mooie beloning voor het vele werk dat leerlingen en docenten elk jaar hierin stoppen!
14-9-2018

8 September was het Open Monumentendag. Het thema in Leeuwarden was schoolgebouwen. Ook het monumentale schoolgebouw van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé was open voor publiek. Ongeveer 200 geïnteresseerden hebben de school bezocht. Ook Omrop Fryslân heeft er aandacht aan besteed in een korte reportage (vanaf 0:48).

20-7-2018

Maandag 3 september verwelkomen we alle leerlingen weer voor de opening van het schooljaar 2018/2019. Er is een gezamenlijke startbijeenkomst per leerjaar in de kantine, waarna de leerlingen met hun klas en hun mentor naar een lokaal gaan. De leerlingen van klas 1, 2 en 3 ontvangen die dag ook hun schoolboeken. Klik op lees meer voor een overzicht van de tijden per leerjaar.

18-7-2018
Voor klas 3, 4 en 5 was er op woensdag 18 juli een spectaculaire survival georganiseerd. De leerlingen, de begeleiders en het mooie weer hebben er samen een heerlijke dag van gemaakt!
13-7-2018
Ook dit jaar zijn weer alle kandidaten geslaagd voor het examen DELF. Dit is een internationaal erkend examen Frans dat op verschillende niveau's gedaan kan worden.  Het hoogste diploma geeft recht op het studeren aan een Franse (of Franstalige) universiteit. Vermeldenswaard is dat 1 kandidaat dit hoogste niveau gehaald heeft en dat een andere kandidaat op 2 onderdelen het maximaal aantal punten wist te behalen. 
10-7-2018

Op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé zijn op 9 en 10 juli de jaarlijkse activiteitendagen gepland. De leerlingen van klas 2 deden mee met de CGBN Challenges: een serie uitdagingen op het gebied van wiskunde, natuurkunde en LO. Klik op deze link voor een korte impressie.

4-7-2018
Leerlingen uit klas 1D hebben vandaag in het kader van LF2018 kennis gemaakt met het werk van M.C. Escher. Op verschillende plekken in de stad zijn werken van de kunstenaar te zien als straatkunst. Samen met hun leraar wiskunde hebben ze een thematische wandeling langs alle kunstwerken gemaakt.
29-6-2018
Vrijdag 29 juni werd de uitslag van het tweede tijdvak van de eindexamens bekend. Uiteindelijk zijn nog twee leerlingen geslaagd via een herkansing. We feliciteren hen allebei van harte! Het totale slagingspercentage komt hiermee uit op ruim 90%.
Pagina 2 van 10Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste