Lef om te leren!

13-7-2018
Ook dit jaar zijn weer alle kandidaten geslaagd voor het examen DELF. Dit is een internationaal erkend examen Frans dat op verschillende niveau's gedaan kan worden.  Het hoogste diploma geeft recht op het studeren aan een Franse (of Franstalige) universiteit. Vermeldenswaard is dat 1 kandidaat dit hoogste niveau gehaald heeft en dat een andere kandidaat op 2 onderdelen het maximaal aantal punten wist te behalen. 
10-7-2018

Op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé zijn op 9 en 10 juli de jaarlijkse activiteitendagen gepland. De leerlingen van klas 2 deden mee met de CGBN Challenges: een serie uitdagingen op het gebied van wiskunde, natuurkunde en LO. Klik op deze link voor een korte impressie.

4-7-2018
Leerlingen uit klas 1D hebben vandaag in het kader van LF2018 kennis gemaakt met het werk van M.C. Escher. Op verschillende plekken in de stad zijn werken van de kunstenaar te zien als straatkunst. Samen met hun leraar wiskunde hebben ze een thematische wandeling langs alle kunstwerken gemaakt.
29-6-2018
Vrijdag 29 juni werd de uitslag van het tweede tijdvak van de eindexamens bekend. Uiteindelijk zijn nog twee leerlingen geslaagd via een herkansing. We feliciteren hen allebei van harte! Het totale slagingspercentage komt hiermee uit op ruim 90%.
25-6-2018

Op zaterdag 30 juni doet het schoolorkest mee aan 'Grutsk'.  Tijdens dit volledig gratis megafestival kunnen liefhebbers van muziek, zang en dans genieten van de optredens van meer dan 2000 amateurmuzikanten, -dansers en -zangers op verschillende podia in de stad. Wij treden op in de Prinsentuinkoepel van 14.00u-14.30u. 

Klik voor meer informatie op city proms-festival  of schoolorkest

25-6-2018
Thian Tromp (klas 3) deed op vrijdag 22 juni mee met de eindronde van de Nederlandse editie van de International Junior Science Olympiad (IJSO). In een veld van ongeveer 3000 deelnemers wist hij beslag te leggen op een buitengewoon knappe 10e plaats.
19-6-2018
Het benefietconcert, de sponsorloop, de actiedag: met deze en andere activiteiten hebben leerlingen en medewerkers van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in de afgelopen tijd zoveel mogelijk geld ingezameld voor Going Global van stichting Edukans. Vandaag is de eindopbrengst bekend gemaakt: € 17.391,47. We zijn enorm trots op dit mooie bedrag! Met het geld ondersteunt Edukans onderwijsprojecten in Ghana.
1-6-2018
Op vrijdag 1 juni is de internationale Pride Month van start gegaan. Doel van deze maand is positieve aandacht creëren voor de emancipatie van LHBT-mensen. Omdat dit ook voor onze school een belangrijk onderwerp is, hebben leerlingen van het CGBN vanmorgen in de eerste pauze de regenboogvlag op school gehesen.
31-5-2018
Op donderdag 31 mei, internationale niet-rokendag, is door verschillende Leeuwarder organisaties en onderwijsinstellingen het convenant Rookvrije Generatie ondertekend. Ook de scholen van CVO-nf doen hierin mee. Door het ontmoedigen van roken door leerlingen en medewerkers, het geven van voorlichting en het stimuleren van stoppen met roken werken we zo aan een rookvrije generatie. Klik hier voor de volledige tekst van het convenant.
31-5-2018

Pegasus, een Spartaanse helm (of gladiatorenhelm), Apollo en Hyacinthus, Romulus en Remus en Narcissus. Vastgelegd voor dat het ging regenen.

Pagina 4 van 11Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste