Lef om te leren!

29-1-2018

Janke de Vries uit 4A is afgelopen week vertrokken richting het Masterskip de Wylde Swan dat op dit moment in het Caribisch gebied vaart. Janke zal tot 23 februari deel uit maken van de crew van het schip. Iris, Oene en Romke zijn net terug van hun avontuur op de Wylde Swan. Ze hebben een toptijd gehad aan boord. Voor mensen die meer informatie willen hebben over het Masterskip, zie de volgende link: https://www.masterskip-wyldeswan.com/

24-1-2018
Met een spetterende kick-off is de actie Going Global 2018 officieel begonnen. Over een paar weken gaat Jonne uit klas 4 namens onze school met Edukans naar Ghana om daar onderwijsprojecten te bezoeken. De komende tijd zullen wij ons op school inzetten om zoveel mogelijk geld voor deze projecten in te zamelen, bijvoorbeeld bij het benefietconcert op 2 februari en de actiedag op 11 april.
8-1-2018
Nikka Markic uit 4C heeft met goed gevolg deelgenomen aan de voorronde van de Taalkunde Olympiade. Zij zal op 27 januari een van de deelnemers zijn van de 18e nationale Taalkunde Olympiade in Leiden. We feliciteren Nikka met deze geweldige prestatie en wensen haar veel succes in Leiden.
18-12-2017
It wie in topmiddei by de finale fan it Ferstival. Elbrich Stoer is by de trochsetters earste wurden, Silke Smids waard twadde yn dizze kategory. Hannah Marije Vlieg helle de twadde priis by de starters, ek in geweldige prestaasje.
13-12-2017

Zit jij in groep 8 en krijg je waarschijnlijk een vwo-advies? Geef je dan nu op voor de proeflesmiddag van het CGBN. Die van donderdagmiddag 18 januari zit helaas vol, maar op 21 februari is er een tweede mogelijkheid. Deze middag kun je kennismaken met onze school, de lessen, het gebouw en natuurlijk de sfeer. Je kunt je aanmelden via dit formulier.

11-12-2017
Iris, Romke en Oene aan boord van de Wylde Swan.
Afgelopen maandag zijn Iris, Romke en Oene uit klas 4 vertrokken voor een leerzame zeilreis over de Atlantische oceaan van zes weken richting het Carribisch gebied met Masterskip de Wylde Swan.
5-12-2017

Na bijna een jaar geblesseerd te zijn geweest stond Niels in het weekend van 24-26 november weer op het ijs. In Bormio (Italië) werd de tweede StarClass-wedstrijd voor junioren C en D verreden. Op twee van de drie afstanden wist Niels naar de tweede plek te rijden en  daarmee legde hij beslag op de zilveren medaille.  In het eindklassement werd hij ook tweede. Uitstekende prestatie Niels. Gefeliciteerd!

24-11-2017

Op zoek naar romantiek in de 21e eeuw en de waarde van feitenonderzoek in het post-truth tijdperk. Deze twee pijlers vormden het fundament onder de Beyers Naudélezing die Christiaan Triebert op 23 november uitsprak in ons schoolgebouw. Christiaan, inmiddels onder meer werkzaam voor onderzoeksplatform Bellingcat en de New York Times nam ons mee op zijn reizen tijdens en na zijn schoolperiode op het Beyers Naudé. Ook gaf hij een beeld van de wijze waarop hij onderzoeksjournalistiek bedrijft met gebruik van open-source bronnen.

20-11-2017
Grut súkses heale finale Ferstival, 6 finaleplakken foar it Beyers Naudé...
14-11-2017

Op maandag 30 oktober hebben we alle Cambridge-kandidaten uit klas 4C hun First Certificate of English mogen uitreiken. We zijn trots op het resultaat van de leerlingen en hun docent dhr. Kleine

Pagina 5 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste