Lef om te leren!

30-5-2018
Aan het begin van de komende zomervakantie, van 23 juli t/m 3 augustus 2018, organiseren Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, Christelijke Scholengemeenschap Comenius, Christelijke Scholengemeenschap Ulbe van Houten en Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles in gezamenlijkheid een Zomerschool in Leeuwarden voor de leerlingen van deze scholen. Klik op deze link voor meer informatie hierover.
23-5-2018

Op donderdag 7 juni bezoekt de ANWB onze school met een interactief en opvallend verkeersprogramma. Het programma bestaat uit drie onderdelen. De eerstejaars krijgen een enerverende en leerzame verkeersworkshop ‘IK & het verkeer!’ van één lesuur. De Verkeersbus, specifiek voor de tweedejaars, is een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf verschillende workshops. De leerlingen van het derde jaar doen mee met de interactieve workshop ‘Virtual Reality!’.

24-4-2018

Zeven leerlingen uit klas 2c zijn geselecteerd voor een pilot om verrijkingsstof te gaan doen tijdens de reguliere lessen. De eerste praktische opdracht was het verkennen van een systeembord. Een opdracht die anders in het curriculum van de 5e klas zit. Onder begeleiding van Erik Wessels zijn ze gestart.

20-4-2018
Na een lekker ontbijt op school met leerlingen en docenten, nam klas 6 vandaag afscheid van de school. Ze hadden een spetterende show georganiseerd rondom het thema 'De Boer zoekt Vrouw'. Docenten streden , in allerlei ludieke spelletjes, om de gunsten van hun collega, mevrouw De Boer.
15-4-2018

Woensdag 11 april 8.15 uur: de Going Globalvoorbereidingsgroep 2018 verzamelt zich in lokaal 1.04 voor een laatste briefing. Dan waaiert de groep uiteen, ieder op weg naar de eigen taak.

15-4-2018
Maandagavond 9 april was de grote zaal van de Harmonie overgenomen door de schoolclub van het CGBN voor de Grote Avond. Achtereenvolgens de toneelgroep, het schoolorkest en diverse andere acts lieten de aanwezigen zien waar al die dagen oefenen en repeteren toe geleid hebben.
28-3-2018
Graag uw aandacht voor de volgende twee vacatures voor lid van de oudergeleding van de medezeggenschapsraad van onze school. U vindt de informatie over de vacatures door op lees meer te klikken. U kunt zich aanmelden bij de voorzitter tot 15 mei.
19-3-2018
Afgelopen donderdag was het weer zo ver: ons onvolprezen schoolorkest zette koers naar Amsterdam, om in het Concertgebouw mee te doen aan het Orkestival. 9 schoolorkesten hadden zich ingeschreven, om op het dit jaar vastgestelde thema “Tegenstelling” een muzikaal programma uit te voeren en te laten beoordelen. Jachttrofee was de wisselbeker voor het best beoordeelde orkest, die we al twee keer eerder in de wacht hadden gesleept.
19-3-2018

Op zaterdag 17 maart was in Leeuwarden de finale van de wedstrijd Dichter bij 4 mei, waarvan de winnaar/winnares zijn/haar gedicht mag voorlezen bij de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam. Finalisten van onze school waren Annika Oost, Tessa Ferwerda en Noortje Langman (die samen een gedicht hadden geschreven) en Gytha te Nijenhuis. Het gedicht van Gytha is door de jury uitgekozen om te worden voorgelezen op 4 mei op de Dam in Amsterdam  Een geweldige eer voor Gytha.

14-3-2018
Afgelopen woensdag is het Beyers Naude een officiele Masterskipschool geworden. Hinke de Vries en Nienke Verduyn van Masterskip Wylde Swan hebben ons het predicaat overhandigd. We bieden leerlingen in klas 4 en 5 de mogelijkheid om voor een periode van 6 weken mee te gaan aan boord van Masterskip Wylde Swan.
Pagina 5 van 11Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste