Lef om te leren!

8-1-2018
Nikka Markic uit 4C heeft met goed gevolg deelgenomen aan de voorronde van de Taalkunde Olympiade. Zij zal op 27 januari een van de deelnemers zijn van de 18e nationale Taalkunde Olympiade in Leiden. We feliciteren Nikka met deze geweldige prestatie en wensen haar veel succes in Leiden.
18-12-2017
It wie in topmiddei by de finale fan it Ferstival. Elbrich Stoer is by de trochsetters earste wurden, Silke Smids waard twadde yn dizze kategory. Hannah Marije Vlieg helle de twadde priis by de starters, ek in geweldige prestaasje.
13-12-2017

Zit jij in groep 8 en krijg je waarschijnlijk een vwo-advies? Geef je dan nu op voor de proeflesmiddag van het CGBN. Die van donderdagmiddag 18 januari zit helaas vol, maar op 21 februari is er een tweede mogelijkheid. Deze middag kun je kennismaken met onze school, de lessen, het gebouw en natuurlijk de sfeer. Je kunt je aanmelden via dit formulier.

11-12-2017
Iris, Romke en Oene aan boord van de Wylde Swan.
Afgelopen maandag zijn Iris, Romke en Oene uit klas 4 vertrokken voor een leerzame zeilreis over de Atlantische oceaan van zes weken richting het Carribisch gebied met Masterskip de Wylde Swan.
5-12-2017

Na bijna een jaar geblesseerd te zijn geweest stond Niels in het weekend van 24-26 november weer op het ijs. In Bormio (Italië) werd de tweede StarClass-wedstrijd voor junioren C en D verreden. Op twee van de drie afstanden wist Niels naar de tweede plek te rijden en  daarmee legde hij beslag op de zilveren medaille.  In het eindklassement werd hij ook tweede. Uitstekende prestatie Niels. Gefeliciteerd!

24-11-2017

Op zoek naar romantiek in de 21e eeuw en de waarde van feitenonderzoek in het post-truth tijdperk. Deze twee pijlers vormden het fundament onder de Beyers Naudélezing die Christiaan Triebert op 23 november uitsprak in ons schoolgebouw. Christiaan, inmiddels onder meer werkzaam voor onderzoeksplatform Bellingcat en de New York Times nam ons mee op zijn reizen tijdens en na zijn schoolperiode op het Beyers Naudé. Ook gaf hij een beeld van de wijze waarop hij onderzoeksjournalistiek bedrijft met gebruik van open-source bronnen.

20-11-2017
Grut súkses heale finale Ferstival, 6 finaleplakken foar it Beyers Naudé...
14-11-2017

Op maandag 30 oktober hebben we alle Cambridge-kandidaten uit klas 4C hun First Certificate of English mogen uitreiken. We zijn trots op het resultaat van de leerlingen en hun docent dhr. Kleine

14-11-2017

Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Het is een project van Kunstkade in opdracht van Culturele Hoofdstad 2018. Op vrijdag 10 november is tijdens het Noordelijk filmfestival in de Harmonie onder andere het filmpje van Iza Pakan vertoond. Iza is 13 jaar oud en zit in klas 2a. Ze houdt ontzettend veel van tekenen en oefent veel. De natuur is ook een grote inspiratiebron voor haar.

2-11-2017
Dinsdag 31 oktober zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst de CAE-certificaten uitgereikt aan de CUC klas 5 groep van 2017. Mooie traditie is de foto van de geslaagden die we maken op de trap in de hal. We feliciteren jullie van harte met jullie prachtige diploma!!
Pagina 6 van 11Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste