Lef om te leren!

5-12-2017

Na bijna een jaar geblesseerd te zijn geweest stond Niels in het weekend van 24-26 november weer op het ijs. In Bormio (Italië) werd de tweede StarClass-wedstrijd voor junioren C en D verreden. Op twee van de drie afstanden wist Niels naar de tweede plek te rijden en  daarmee legde hij beslag op de zilveren medaille.  In het eindklassement werd hij ook tweede. Uitstekende prestatie Niels. Gefeliciteerd!

24-11-2017

Op zoek naar romantiek in de 21e eeuw en de waarde van feitenonderzoek in het post-truth tijdperk. Deze twee pijlers vormden het fundament onder de Beyers Naudélezing die Christiaan Triebert op 23 november uitsprak in ons schoolgebouw. Christiaan, inmiddels onder meer werkzaam voor onderzoeksplatform Bellingcat en de New York Times nam ons mee op zijn reizen tijdens en na zijn schoolperiode op het Beyers Naudé. Ook gaf hij een beeld van de wijze waarop hij onderzoeksjournalistiek bedrijft met gebruik van open-source bronnen.

20-11-2017
Grut súkses heale finale Ferstival, 6 finaleplakken foar it Beyers Naudé...
14-11-2017

Op maandag 30 oktober hebben we alle Cambridge-kandidaten uit klas 4C hun First Certificate of English mogen uitreiken. We zijn trots op het resultaat van de leerlingen en hun docent dhr. Kleine

14-11-2017

Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Het is een project van Kunstkade in opdracht van Culturele Hoofdstad 2018. Op vrijdag 10 november is tijdens het Noordelijk filmfestival in de Harmonie onder andere het filmpje van Iza Pakan vertoond. Iza is 13 jaar oud en zit in klas 2a. Ze houdt ontzettend veel van tekenen en oefent veel. De natuur is ook een grote inspiratiebron voor haar.

2-11-2017
Dinsdag 31 oktober zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst de CAE-certificaten uitgereikt aan de CUC klas 5 groep van 2017. Mooie traditie is de foto van de geslaagden die we maken op de trap in de hal. We feliciteren jullie van harte met jullie prachtige diploma!!
21-10-2017
Warm zonnig weer, veel wandelkilometers, met z’n allen in de metro en heel veel highlights. De Champs-Élysées, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur, Montmartre, het graf van Napoleon, de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Parijs in vogelvlucht. Het was gezellig.
19-10-2017
In de week voor de herfstvakantie trekken klas 4 en klas 5 er traditiegetrouw op uit. De leerlingen uit klas 4 kunnen kiezen tussen een excursie naar Berlijn of Parijs. De leerlingen uit klas 5 zitten deze week in Griekenland.
9-10-2017
Naast de twee- of driedaagse projecten Beestenboel  en  mini-INESPO zal de week gevuld zijn met interessante workshops en (gast)lessen, cultuur en excursies voor de leerjaren 1 t/m 3. Het 4e leerjaar staat in het teken van de Europareizen:  Berlijn en Parijs. Voor klas 5 is het hoogtepunt van het gymnasium,  de klassieke reis aangebroken: De zesdeklassers storten zich op het profielwerkstuk. Het belooft  kortom een boeiende en leerzame week te worden! Klik op lees meer voor het hele programma.
5-10-2017
Op 5 oktober vieren we de dag van de onderwijsmedewerkers. Ongeveer 20 leerlingen van Breaking Bread, die meerdere keren per week broodjes verkopen in de kantine, verzorgden op deze dag een heerlijke lunch voor alle medewerkers.
Pagina 7 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste