Lef om te leren!

27-6-2017

Afgelopen zaterdag 24 juni heeft het schoolorkest het 47ste JeugdOrkestenFestival gewonnen. Een festival voor jeugdorkesten met maar liefst 13 deelnemers verdeeld over een beginners en gevorderden groep. Dit jaar werd er voor het eerst samen gewerkt met CityProms. Door deze samenwerking vond het JeugdOrkestenFestival in stadsschouwburg de Harmonie en op het grote LC-Podium van CityProms plaats.

23-6-2017
Sommer Ike, Lotte v.d. Meij, Hendrik Haima en Silke Smids fietsen dagelijks een hele afstand naar school. Als ervaringsdeskundigen hebben zij meegedaan aan het project Veilig Fietsen. Afgelopen week mochten ze het plan "pieperpad" presenteren aan de wethouder op een afsluitende bijeenkomst. Meedenken over maatschappelijke issues zoals veiligheid: een mooi staaltje burgerschapsvorming van deze vindingrijke leerlingen! Lees alles over het pieperpad.
20-6-2017

Uit 15 inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2016-2017 werden er 4 profielwerkstukken genomineerd. De genomineerden werden op 12 juni uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking. Jorrit Kroes en Lennart Stokman wonnen de eerste prijs met hun werkstuk over Het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie. Zij  hebben een reis naar het Europarlement in Brussel gewonnen én een ontmoeting met een Europarlementariër.

20-6-2017
Maandagavond 19 juni werd er door ouders van de ouderraad van het CGBN een thema-ouderavond georganiseerd. Het thema was motiverende communicatie met je puber. Als spreker was Karin Visch uitgenodigd. Als orthopedagoog heeft zij veel ervaring met het omgaan met kinderen in deze leeftijdscategorie.
15-6-2017

Naar aanleiding van onze oproep hebben zich twee kandidaat-leden gemeld voor de oudergeleding van de GMR. Omdat er maar één vacature is, organiseren we verkiezingen om te bepalen wie er in de GMR komt. Aan u als ouders het verzoek uw keuze kenbaar te maken. Via "lees meer" vindt u een link waarmee u de brief en de persoonlijke motivatie van de twee kandidaten kunt downloaden.

15-6-2017
Klik op "lees meer" voor alle geslaagde kandidaten.
15-6-2017
Een vakjury heeft de projecten van de leerlingen beoordeeld. Silke Wolfswinkel, Jorn de Vries en Tim Benders werden met hun project ‘removal of nutrients from wastewater using algae and duckweed’ als beste beoordeeld. Lees het artikel in de Huis aan Huis
3-6-2017

Eén op de drie van de Nederlandse jongeren ergert zich weleens aan het smartphonegebruik van zijn of haar ouders. Dat blijkt uit een onderzoek van Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Om zelf een en ander te onderzoeken gingen leerlingen van het BNA vrijdag de Schrans op om mensen te ondervragen. En inderdaad, zij ontdekten dat de uitkomsten van het onderzoek kloppen.

1-6-2017

 Die maken we natuurlijk gewoon zélf... in het bevolokaal! (STE)

10-5-2017
Wij van Breaking Bread verkopen op dinsdag en donderdag in de pauzes heerlijke broodjes en wraps. Het afgelopen jaar was het brood- en wrapverkoop een succes en met de opbrengsten willen wij graag anderen helpen. Dus hebben wij besloten een mooi bedrag aan de Voedselbank Leeuwarden te doneren, maar liefst €500!
Pagina 7 van 10Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  Volgende   Laatste