Lef om te leren!

15-6-2017
Een vakjury heeft de projecten van de leerlingen beoordeeld. Silke Wolfswinkel, Jorn de Vries en Tim Benders werden met hun project ‘removal of nutrients from wastewater using algae and duckweed’ als beste beoordeeld. Lees het artikel in de Huis aan Huis
3-6-2017

Eén op de drie van de Nederlandse jongeren ergert zich weleens aan het smartphonegebruik van zijn of haar ouders. Dat blijkt uit een onderzoek van Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Om zelf een en ander te onderzoeken gingen leerlingen van het BNA vrijdag de Schrans op om mensen te ondervragen. En inderdaad, zij ontdekten dat de uitkomsten van het onderzoek kloppen.

1-6-2017

 Die maken we natuurlijk gewoon zélf... in het bevolokaal! (STE)

10-5-2017
Wij van Breaking Bread verkopen op dinsdag en donderdag in de pauzes heerlijke broodjes en wraps. Het afgelopen jaar was het brood- en wrapverkoop een succes en met de opbrengsten willen wij graag anderen helpen. Dus hebben wij besloten een mooi bedrag aan de Voedselbank Leeuwarden te doneren, maar liefst €500!
17-4-2017

Op dinsdag 11 april was het hoogtepunt voor het orkest aangebroken: Het orkestival! Om ongeveer kwart voor 7 ging het orkest de bus in, want we hadden een titel te verdedigen. Het beloofde een leuke dag te worden en de sfeer in de bus was meteen al super.

12-4-2017
Een van de hoogtepunten van het schooljaar is ongetwijfeld de Grote Avond. Maandag 10 april was het zover: na maanden van oefenen, auditeren en voorbereidingen treffen was het moment suprême daar. Nagelbijtend wachtten de artiesten achter de coulissen totdat ze het grote podium van de Harmonie mochten betreden.  Het verwachtingsvolle publiek, zou getrakteerd worden op een mengeling van toneel, muziek en dans. Bekijk het toneelstuk Reinaert de Vos
30-3-2017
Theater 'Troubamour' speelde maandag 27 maart voor de derde klassen een stuk met als thema 'vluchtelingen'. Aansluitend werd dit thema met de leerlingen in o.m. een discussie verder uitgewerkt.
27-3-2017
24 maart 2017 was een bijzondere dag voor de leerlingen van klas 3. Die dag volgden zij niet de normale lessen, maar deden ze mee met The Action. The Action is een project van Solidair Friesland en de Titus Brandsma Parochie dat aansluit bij de activiteiten rondom The Passion, die dit jaar in Leeuwarden wordt opgevoerd.
16-3-2017

20 leerlingen van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé deden op vrijdagmiddag 10 maart mee aan de aardrijkskundeolympiade. In 120 minuten moesten zij 25 vragen beantwoorden over vier verschillende onderwerpen: Starbucks, Waddeneilanden, rozenteelt in Ethiopië en de Brexit. Inmiddels is duidelijk geworden dat twee leerlingen, Jurjen van der Laan en Koen van der Heijden zo goed gescoord hebben dat ze door de voorronde zijn gekomen.

15-3-2017

Hendrik Willemsen, Rients Oppewal, Lars Boschma en Koen van der Heijden zijn 10 maart vierde geworden in de landelijke finale van de Grote Ken-je-Klassieken-quiz in het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden. Het deelnemersveld bestond uit de beste 26 teams uit Nederland en Vlaanderen. Een hele prestatie dus!

Pagina 9 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  Volgende   Laatste