Lef om te leren!

Uitwisseling met Leer en Nordhorn

Bericht geplaatst op: 22-2-2018 

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 februari hebben 17 leerlingen uit klas 3 meegedaan aan de uitwisseling met twee scholen in Duitsland. Elf leerlingen stonden op de lijst om naar Leer te gaan en 6 leerlingen zijn naar Nordhorn geweest.

Beide groepen gingen met de trein richting de Duitse grens, waar zij verder gingen met de bus of werden opgehaald. Beide groepen hebben een eigen programma gehad met activiteiten op school, zoals lessen en projecten. Ook waren er activiteiten buiten de school. In Leer ging men bowlen en had men een gezellige avond met de ouders georganiseerd en in Nordhorn bezocht men de Burg Bentheim en het openluchttheater.

 

Op woensdag was de zogenoemde wisseldag en gingen beide groepen met de Duitse partners naar Leeuwarden. Daar werden ze ontvangen met een lunch en een beklimming van de Oldehove. ’s Avonds was een uitje naar de 11stedenhal gepland.

 

Donderdagochtend werden er lessen gepland met aansluitend het communicatiespel ‘30 seconds’. ’s Middags was in het kader van de Europese culturele hoofdstad een streetarttour geboekt.’s Avonds werd er een koud en warm buffet klaargezet met zelfgemaakte (Nederlandse) gerechten. Er waren dus volop hartige taarten, salades, soepen, maar ook taarten door ouders en leerlingen gemaakt.

 

 

Vrijdagochtend werd de groep opgedeeld voor een workshop Lego en het maken van Delfts blauwe tegels, die als souvenir mee naar huis genomen mochten worden.

Na nog een evaluatie en een gezamenlijke lunch zijn beide groepen op het station uitgezwaaid. De meeste leerlingen moesten eerlijk bekennen, dat ze erg moe waren. De conclusie was dat een uitwisselingsweek intensiever, maar ook gezelliger was dan een gewone lesweek en dat iedereen veel geoefend heeft met de Duitse en Engelse taal.

 

 

Baukje de Boer

Ernst Buurma

Peter van der Werff

 

Terug