Lef om te leren!

Impressie actiedag Going Global

Bericht geplaatst op: 23-4-2018Woensdag 11 april 8.15 uur: de Going Globalvoorbereidingsgroep 2018 verzamelt zich in lokaal 1.04 voor een laatste briefing. Dan waaiert de groep uiteen, ieder op weg naar de eigen taak.

De eerste leerlingen bouwen hun kraampje op. Er zijn weer heerlijke dingen te koop: zelfgebakken taart, broodjes gezond, broodjes òngezond, ijs, tosti’s, minipizza’s…..  De ouderraad staat bij de ingang met koffie en een groot assortiment gebak en koek. In de hal ontstaat langzaam maar zeker een goed voorziene boekenkraam, er is een draaiend rad, leerlingen kunnen klimmen naar geluk en in de kantine zet Breaking bread alles op alles om de kroon op het werk van een jaar lang actievoeren te zetten. Bezoekers kunnen ook mooie artikelen in de wacht slepen:  een prachtige handgemaakte tas, een origineel armbandje uit Ghana bij Jonne van der Laan, handgemaakte kaarten, stekjes van vetplanten of mooie viooltjes. Het spookhuis is goed voor een griezelervaring van de bovenste plank.

Klas 6 verzorgt een driesterrenmenu en laat zien wat gastvrijheid in hun restaurant inhield. De actiedag van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé was kortom een groot succes.

De komende week wordt de eindstand bekend gemaakt.Terug